magol Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Cześć.Posiadam od jakiegoś czasu magnetofon Technics RS DC 10.Magnetofon odtwarza kasety dcc bez problemu, natomiast ma problem z jednym kanałem podczas odtwarzania kasety analogowej.Myzyka jest ledwo słyszalna,a drugie gra ok.Kondesatory wymienione na obydwu płytkach, ścieżki całe,pomiar ciągłości ścieżek zrobiony.Przelotki także ok.Nic nie przeżarte,nic nie wylało.Czyzby głowicę już szlak trafił? Ktoś już miał taki objaw jak u mnie?
G.Moderator bilcor Opublikowano 8 Sierpnia G.Moderator Opublikowano 8 Sierpnia Jeżeli masz oscyloskop to możesz sprawdzić jaki sygnał dociera do scalaka. Po drodze tylko kondensator odprzęgający i szeregowy elektrolit. Jeśli nie dochodzi to pewnie głowica. Jeśli masz problem z kanałem L to może być jeszcze wada prowadzenia, jest to ścieżka zewnętrzna. Układ jest podobny jak w wielościeżkowym. Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
chorazy3 Opublikowano 9 Sierpnia Opublikowano 9 Sierpnia Dziwny przypadek. Zawsze pierwsza para część DCC a nie analogowa. Ale teoretycznie jest to możliwe bo za analog odpowiadają dwa oddzielne kanały na głowicy. Tak czy siak nie polecam używać DCC do odtwarzania kaset analogowych, głowica szybko się zużyje a zamienników nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.