MarcinL Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Onkyo Integra T4650/T4500 T4500/T4650 Specifications Type: Mono/Stereo Tuner Tuning Bands: FM, MW Tuning Scale: Digital FM Tuning Range: 87.5 to 108 MHz MW Tuning Range: 530 to 1710 kHz Sensitivity: 0.9uV (FM), 25uV (MW) Signal to Noise Ratio: 73dB (FM), 40dB (MW) Distortion: 0.2% (FM), 0.7% (MW) Selectivity: 60dB (FM) Frequency response: 30Hz to 15kHz (FM) Output: 750mV (FM), 150mV (MW) Dimensions: 435 x 92 x 366mm Weight: 4kg http://www.fmtunerinfo.com/onkyo.html Oznaczenie T4650 dotyczyło modeli kierowanych na rynek europejski. Od swojego brata T4670/T4700 różni się kilkoma detalami oraz przydatną jak dla mnie funkcją DISPLAY czyli możliwością wprowadzenia nazwy stacji radiowej. Poszukiwania były prowadzone w związku z próbą kompletowania wieży na bazie TA2570. Nie jest to idealnie dobrany tuner ale nie udało mi się znaleźć danych na temat kompletu do tego fajnego decka. Po przeszukaniu allegro i znalezieniu kilku opcji w przedziale 130 - 280zł wziąłem się za licytowanie niesprawnego. Ale ewidentnie stwierdziliśmy z Andrzejem, że idzie szfindel bo cenę wywindowano do 138zł (za niesprawny). Traf chciał że znalazłem na olx również sprzedawany jako uszkodzony (czułość strojenia przekłamywała wg. właściciela o 0,1Mhz i nie łapał słabszych stacji. Po szybkiej konsultacji z Andrzejem został zakupiony. Stan ogólny niezły. Wymagał trochę dopieszczenia co uczyniłem ;D . W środku niezasyfiony był raczej dobrze traktowany. Wyświetlacz trochę porysowany spolerowałem pastą do czyszczenia reflektorów samochodowych, całość umyta płynem do szyb i IPA. Zastanawiam się nad malowaniem pokrywy ale małżonka stwierdziła, że ma swoje lata i ma prawo mieć rysy. Tuner bardzo ładnie ściąga najsilniejsze stacje na antenie pokojowej. Tam gdzie T4850 miał 70-80% on pokazuje 100%. I faktycznie ma to odbicie w jakości odtwarzanych stacji. No i koszt zakupu z przesyłką zamknął się w 95 zł ;D ;D ;D 1 1
audiotone Opublikowano 12 Listopada 2017 Opublikowano 12 Listopada 2017 Nic tylko pogratulować dobrego zakupu bo i cena przyzwoita, a tunerek super.
MarcinL Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Opublikowano 12 Listopada 2017 Też się cieszę mam tylko kłopot z wklejeniem danych bo mi zmniejsza literki opisu ale pracuję nad tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez sherlock,
schematic / schemat ideowy
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.