Sari la conținut

Deck do 500 zł ... muz. Rock/Metal

Postări Recomandate

Postat

Witam, po 5 godzinnym przestudiowaniu forum jestem mądrzejszy a zarazem głupszy ... ale do rzeczy. Na początku budżet ... 500 zł. Chciałbym się zmieścić w okolicach 300 - 400 ale po przeczytaniu tematów zwiększmy do 500 zł. Muzyka jaka będzie słuchana głównie rock/metal ... ale chciałbym jak najbardziej uniwersalny deck ... jednokasetowy, na miękkiej mechanice, łatwy w serwisie. System będzie połączony z nowym amplitunerem Onkyo. To chyba główne kryteria. Niestety nie mogę sobie pozwolić na zakup kilku deck'ów ... ze względu na żonę ;)

Deck'i jakie wpadły mi w oko to : Onkyo TA - 2570 (wiem że bardzo popularna na tutejszym forum)

Kenwood KX - 9010

Denon DR-M800

Pioneer CT- 939/757/737

Aiwa AD-F800

Nie wiem czy w wymienionym budżecie znajdzie się coś w odpowiednim stanie ... ale to już proszę o sprowadzenie na ziemie.

• +1 1
  • Admin
Postat

Generalnie poza CT-939 reszta spokojnie zmieści się w zakładanym limicie. Skoro magnetofon będzie podłączony do amplitunera Onkyo to może pokusić się o TA-2570 ? 300-350 to kwota jaką trzeba wysupłać na jego zakup. Zalety opisane w temacie, do którego przejdziesz kliknąwszy w nazwę decka w poprzednim zdaniu. Naprawdę uniwersalny deck. Nie ma w nim plątaniny przewodów, których widok może niejednego zmrozić. Mechanizm o prostej i przemyślanej budowie. Dość łatwy do serwisowania przez nowicjusza. Ze znanych usterek to jak wiesz czasem zatrzymujące się silniki napędu serwomechanizmu i napędu idlera. Po oczyszczeniu i nasmarowaniu działają nadal. Zamienniki dostępne na ebay'u. Tolerancyjny dla 'obcych' kaset system Dolby. To istotne, gdy będziesz w posiadaniu takowych. Automatyka ustawiania BIAS'u i ręczna regulacja czułości taśmy. Wieczorami swym wyświetlaczem rozjaśni pokój ;)

Postat
Dnia 12.01.2018 o 19:27, sherlock napisał:

(...) Wieczorami swym wyświetlaczem rozjaśni pokój ;)

Andrzejku, zapomniałeś dodać, że w święta zastąpi również choinkę. Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać.  ;D

Ale magnetofon sam w sobie jest bez dwóch zdań warto uwagi, no i w budżecie się zmieści.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.