dizzyx Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Technics RS-B565 Dane techniczne: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 30Hz to 18kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.05% Input: 60mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.4V (line) Dimensions: 430 x 125 x 290mm Weight: 4.4kg Year: 1990 Czytałem, że jest to bardzo ładnie grający deck, na dodatek z napędem DD. Niestety, nie dane mi się o tym przekonać - dotarł uszkodzony. Rolka capstana kręci się po włączeniu, po włożeniu kasety działa przewijanie, po wciśnięciu play mechanizm strzela, głowice nie podnoszą się a capstan się zatrzymuje. Prawdopodobnie jutro zwracam deck sprzedającemu, miał być w 100% sprawny (paczka dotarła bez uszkodzeń)... Szkoda, bo wygląda ładnie i na pewno miał co najmniej wymienioną rolkę od capstana. Ja z nim nic nie kombinuję, bo raz - nie umiem, dwa - nie chcę, żeby sprzedający stwierdził, że rozbierałem i zepsułem... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radmar Posted January 25, 2018 Share Posted January 25, 2018 Szkoda, bo to faktycznie bardzo fajny magnetofon. Mimo, że wydaje się, że jest to taki sobie zwykły dwugłowicowy i prosty magnetofon, to w tej klasie sprzętu prezentuje znakomity poziom. Do tego bardzo ładnie prezentuje się wyświetlacz, mimo, że jest nieco skromniejszy niż w RS-B655/665. Widać, że zewnętrznie w ładnym stanie się zachował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by sherlock,
Instrukcja użytkownika
Recommended by sherlock
0 reactions
Go to this post
Posted by audiotone,
instrukcja serwisowa
Recommended by sherlock
0 reactions
Go to this post