dizzyx Postat Ianuarie 25, 2018 Postat Ianuarie 25, 2018 Technics RS-B565 Dane techniczne: Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: 1 x capstan, 1 x reel Tape Type: type I, CrO2, Metal Noise Reduction: B, C, HX Pro Frequency Response: 30Hz to 18kHz (Metal tape) Signal to Noise Ratio: 74dB (dolby C) Wow and Flutter: 0.05% Input: 60mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.4V (line) Dimensions: 430 x 125 x 290mm Weight: 4.4kg Year: 1990 Czytałem, że jest to bardzo ładnie grający deck, na dodatek z napędem DD. Niestety, nie dane mi się o tym przekonać - dotarł uszkodzony. Rolka capstana kręci się po włączeniu, po włożeniu kasety działa przewijanie, po wciśnięciu play mechanizm strzela, głowice nie podnoszą się a capstan się zatrzymuje. Prawdopodobnie jutro zwracam deck sprzedającemu, miał być w 100% sprawny (paczka dotarła bez uszkodzeń)... Szkoda, bo wygląda ładnie i na pewno miał co najmniej wymienioną rolkę od capstana. Ja z nim nic nie kombinuję, bo raz - nie umiem, dwa - nie chcę, żeby sprzedający stwierdził, że rozbierałem i zepsułem... 1
Radmar Postat Ianuarie 25, 2018 Postat Ianuarie 25, 2018 Szkoda, bo to faktycznie bardzo fajny magnetofon. Mimo, że wydaje się, że jest to taki sobie zwykły dwugłowicowy i prosty magnetofon, to w tej klasie sprzętu prezentuje znakomity poziom. Do tego bardzo ładnie prezentuje się wyświetlacz, mimo, że jest nieco skromniejszy niż w RS-B655/665. Widać, że zewnętrznie w ładnym stanie się zachował.
Admin sherlock Postat Ianuarie 25, 2018 Admin Postat Ianuarie 25, 2018 Kolega ostatnio miał sytuację: dwa zakupy w tym dwa trupy. Do opisanych uszkodzeń dołożyć trzeba niespotykane często efekty ... zapachowe. I jak tu nie mówić, że na alle panuje DNO?
Postări Recomandate
Postat de sherlock,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum