Sari la conținut

Technics RS-631

Postări Recomandate

Postat

Technics RS-631

1.jpg.9c8ad283d172e86c97ba3dd6c0612484.jpg

Dane techniczne :

Type: 2-head, single compact cassette deck

Track System: 4-track, 2-channel stereo

Tape Speed: 4.8 cm/s

Heads: 1 x record/playback, 1 x erase

Motor: FG servo DC

Tape Type: type I, FeCr, CrO2

Noise Reduction: B

Frequency Response: 25Hz to 16kHz  (Cr02 tape)

Signal to Noise Ratio: 67dB  (dolby B)

Wow and Flutter: 0.06%

Input: 60mV (line), 0.25mV (mic)

Output: 0.42V (line)

Dimensions: 430 x 149 x 267mm

Weight: 7.6kg

Magnetofon przyjechał do mnie z ebay-a jak zwykle uszkodzony. Niestety jest w gorszym stanie niż to wyglądało na zdjęciach z aukcji. Nie posiada wcale nóżek, ma ubitą górną krawędź z prawej strony (wgniotka). I największa bolączka to to, za co lubiłem ten magnetofon to wskaźniki ...mianowicie czerwona skala jest wyblaknięta i to okropnie prawie nic nie widać Koszmar. Ogólnie jeszcze mógłbym ponarzekać na to i na tamto. Ale na pewno jest trup, bo silnik nie startuje wcale. Pasek jest w miarę , ale i tak kupiłem już nowe paski i rolkę. Zobaczymy co z niego będzie. Na zdjęciach poniżej jest kilka ujęć.

front wygląda tak :

Wgniotka i brak nóg :

5.jpg.7d63dd350a8b32d3e93708fa90bfc51f.jpg 6.jpg.d473f157a580392b0de4da8175745902.jpg

środek :

Włączony magnetofon i same (wyliniałe) wskaźniki  ? :

I nowiutki pasek i rolka :

paski.jpg.7b18402c0eacd7d2095efc1153c1dc93.jpg

Długo nie posiedziałem w spokoju.... miałem się zająć naprawą Hitachi.... bo nie dycha . Ale ze już jest rozkręcony Techniolek podczas robienia zdjęć... to mówię a zobaczę troszkę . Choć pomierzę napięcia w zasilaczu. No i pomierzyłem dwa kondy, do wymiany w regulatorze obrotów silnika po wymianie silnik ożył  ;D , śmiga jak dziki i dziwo odrazu zagrał. To jest fuks. Bo normalnie takie rzeczy się nie zdarzają .

Skos oryginalny zaplombowany farbką na śrubkach , nie grzebałem jest idealny. Głowica stan super brak śladów zużycia jakiegokolwiek. Niema się co dziwić bo to HPF. Musze przejrzeć dodatkowo wszystkie kondy bo obawiam się że poleca niedługo i inne w całym torze audio i zasilaczu także.

Gra sobie :

play.jpg.e6c63e8c8da2e1fe0f73332187f66ab7.jpg

I te nieszczęsne blade jak  ...upa wskaźniki :

wskazniki_play.jpg.152d2e6962fa2b03ddda1f2d737d3f65.jpg

Postat

To nie tak źle z nim :) Będzie jeszcze z niego magnetofon jak się patrzy !

Postat

Skoro tak mówicie to może jeszcze coś z niego będzie. Wezmę się za wymianę pasków rolki . Potem jak zwykle pomiary-serwisówka i zastanawiam się co z tymi kondami bo jak już dwa poleciały i to nie duże to będę jednak musiał poświecić mu troszkę więcej czasu. Już ma swoje lata . Szkoda że taki podniszczony. Jakby był w idealnym stanie to było by warto na pewno. Zobaczymy .

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.