audiotone Postat Ianuarie 29, 2018 Postat Ianuarie 29, 2018 Technics RS-631 Dane techniczne : Type: 2-head, single compact cassette deck Track System: 4-track, 2-channel stereo Tape Speed: 4.8 cm/s Heads: 1 x record/playback, 1 x erase Motor: FG servo DC Tape Type: type I, FeCr, CrO2 Noise Reduction: B Frequency Response: 25Hz to 16kHz (Cr02 tape) Signal to Noise Ratio: 67dB (dolby B) Wow and Flutter: 0.06% Input: 60mV (line), 0.25mV (mic) Output: 0.42V (line) Dimensions: 430 x 149 x 267mm Weight: 7.6kg Magnetofon przyjechał do mnie z ebay-a jak zwykle uszkodzony. Niestety jest w gorszym stanie niż to wyglądało na zdjęciach z aukcji. Nie posiada wcale nóżek, ma ubitą górną krawędź z prawej strony (wgniotka). I największa bolączka to to, za co lubiłem ten magnetofon to wskaźniki ...mianowicie czerwona skala jest wyblaknięta i to okropnie prawie nic nie widać Koszmar. Ogólnie jeszcze mógłbym ponarzekać na to i na tamto. Ale na pewno jest trup, bo silnik nie startuje wcale. Pasek jest w miarę , ale i tak kupiłem już nowe paski i rolkę. Zobaczymy co z niego będzie. Na zdjęciach poniżej jest kilka ujęć. front wygląda tak : Wgniotka i brak nóg : środek : Włączony magnetofon i same (wyliniałe) wskaźniki : I nowiutki pasek i rolka : Długo nie posiedziałem w spokoju.... miałem się zająć naprawą Hitachi.... bo nie dycha . Ale ze już jest rozkręcony Techniolek podczas robienia zdjęć... to mówię a zobaczę troszkę . Choć pomierzę napięcia w zasilaczu. No i pomierzyłem dwa kondy, do wymiany w regulatorze obrotów silnika po wymianie silnik ożył ;D , śmiga jak dziki i dziwo odrazu zagrał. To jest fuks. Bo normalnie takie rzeczy się nie zdarzają . Skos oryginalny zaplombowany farbką na śrubkach , nie grzebałem jest idealny. Głowica stan super brak śladów zużycia jakiegokolwiek. Niema się co dziwić bo to HPF. Musze przejrzeć dodatkowo wszystkie kondy bo obawiam się że poleca niedługo i inne w całym torze audio i zasilaczu także. Gra sobie : I te nieszczęsne blade jak ...upa wskaźniki :
artekk Postat Ianuarie 29, 2018 Postat Ianuarie 29, 2018 To nie tak źle z nim Będzie jeszcze z niego magnetofon jak się patrzy !
audiotone Postat Ianuarie 29, 2018 Autor Postat Ianuarie 29, 2018 Skoro tak mówicie to może jeszcze coś z niego będzie. Wezmę się za wymianę pasków rolki . Potem jak zwykle pomiary-serwisówka i zastanawiam się co z tymi kondami bo jak już dwa poleciały i to nie duże to będę jednak musiał poświecić mu troszkę więcej czasu. Już ma swoje lata . Szkoda że taki podniszczony. Jakby był w idealnym stanie to było by warto na pewno. Zobaczymy .
Postări Recomandate
Postat de ke_raj,
Instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum