Upiorek Postat Iulie 2, 2017 Postat Iulie 2, 2017 Pioneer CT-445 Zdjęcie zapożyczone z netu, jak tylko będę mógł to zrobię mojemu egzemplarzow Dane techniczne : (z hifi-wiki.de ) Baujahre: 1989 Leistungsaufnahme: 17 W Abmessungen: 420 x 130 x 322 mm (B x H x T) Gewicht: 4,9 kg Tonköpfe: 2 (1 x Hartpermalloy-Aufnahme/Wiedergabekopf;1 x Ferrit-Löschkopf) Motoren: 2 (1 x Gleichstrom-Servomotor für Tonwelle; 1 x Gleichstrom-Motor zum Spulen) Gleichlaufschwankungen: 0,052% Bandarten: Fe, Cr und Me Frequenzgang: (± 6 dB; -20dB Aufnahme) Normalband 25 bis 16000 Hz Chromband 25 bis 17000 Hz Metallband 25 bis 18000 Hz Klirrfaktor: < 0,7% (0dB) Signalrauschabstand: Ohne Rauschuntersrückung > 58 dB
Upiorek Postat Iulie 2, 2017 Autor Postat Iulie 2, 2017 Od tego deka wszystko się zaczeło Był rok 1995, technikum, w domu Unitra Polonez, jakiś wielki BoomBox Sharp, mniejszy International oraz wieża Aiwa. Do mnie należała Unitra Polonez którą dostałem w spadku od ojca. Grało to nawet znośnie w porównaniu do innych polskich sprzętów W tym właśnie roku w wakacje pojechałem na "saksy" zarobić Zamiar był taki że część kasy przeznaczę na audio No i kupiłem pare klocków, w tym właśnie Pioneer'a CT-445 Pierwsze odsłuchy To był kosmos!!! Dopiero wtedy usłyszałem tak wiele dzwięków w muzyce W porównaniu z tym co było i słyszałem dookoła to była przepaść Mimo że to dwugłowicówka ale miała bias i o to chodziło Pozyczało sie na potęge CD ze sklepów i nagrywało na moich ulubionych Maxell XLII Wtedy to było dla mnie jak spełnienie marzeń Dzisiaj wiem że był to dopiero wstep do jakiegokolwiek kontaktu z dekami Kolega miał Denona( nie pamiętam modelu) i u niego muzyka była bardziej miękka, kluchowata W Pionku była bardziej sterylna, lepsza scena Porównywałem go do solidnego CT-737 to jest spora różnica, na wymagających nagraniach jazzowych, operowych, słychać ograniczenie w paśmie, kołysanie dzwięku. Po tylu latach mogę powiedzieć że na swoje czasy CT-445 był dobrym deckiem. Dzisiaj może służyć jedynie jako początek długiej drogi w gonieniu zajączka Ot i tyle Zdjęcia bedą za jakiś czas jak wszystko odgruzuję 1 1
nano Postat Iulie 2, 2017 Postat Iulie 2, 2017 fajnie ze napisales od czego sie zaczelo itp do mnie idze akurat sprzet od ktorego ja zaczelem sluchac i nagrywac muze bedziecie zalamani problem w tym ze bedzie smutna prawda dla mnie b b bardzo emocjonalna sprawa podziele sie ale emocjami
Postări Recomandate
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum