JaKub Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 HITACHI VT-416 Na początek może i niski, ale moim zdaniem bardzo fajny model HITACHI, rocznik 1987. Dotarł do mnie wczoraj, wraz z oryginalnymi papierami i pilotem, w którym znajdują się jeszcze prawdopodobnie fabryczne baterie i o dziwo nie rozlały się po tych 31 latach!!! Miał uszkodzony capstan, co bardzo często zdarza się w HITACHI z tych lat... Kondensatorki SMD na płytce capstan'a lubią się rozlać i robią zwarcia, lub nawet "bezczelnie" podlewają scalaka sterującego silnikiem, przez co magnetowid na początku głupieje, obroty szaleją, wyłącza się, aż w końcu układ pada... W każdym magnetowidzie z tymi silnikiem (Sankyo B2QKB) przed uruchomieniem go, wywalam te SMD i wstawiam na ich miejsce normalne kondensatory, co radzę każdemu potencjalnemu nabywcy. Niby jest to zwykły, 2-głowicowy magnetowid, ale nadrabia wizualnie I ogólnie bardzo podobają mi się wyświetlacze HITACHI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radmar Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Ale fajny, i taki bardzo klasyczny. Przypomniał mi, mojego pierwszego Philipsa, którego miałem... w 1989 roku? Już nawet dobrze nie pamiętam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Posted by ke_raj,
Schematy ideowe
Recommended by ke_raj
0 reactions
Go to this post