JaKub Opublikowano 19 Września 2018 Opublikowano 19 Września 2018 AKAI VS-F580 Fajny, 4-głowicowy magnetowid Hi-Fi stereo, z 1993 roku. Jakość dźwięku i obrazu bez zastrzeżeń, jednak z tego, co zauważyłem, to te modele mają problemy z naciągiem taśmy, oraz z "trzymaniem" ścieżki stereo. Mam dwa - ten na zdjęciu jakoś nagrywa ścieżkę stereo i nie ma problemów z odtwarzaniem, ale w jednym kanale słychać delikatny przydźwięk, jak jest cisza i da się trochę więcej mocy w TV lub na wzmacniaczu. Niby nie jest to słyszalne podczas oglądania, ale jednak... A drugi, już trochę wyeksploatowany z odtwarzaniem sobie radzi, ale o nagrywaniu w stereo już nie ma mowy... Nie wiem, od czego to zależy, bo głowice wydają się być OK. W obydwu za to musiałem zwiększyć naciąg taśmy, poprzez skrócenie sprężynki o kilka oczek, bo pojawiały się zaszumienia obrazu, oraz łatwiej gubiły dźwięk stereo. Same mechanizmy są za to bardzo fajne i ciche. Super mają też to Menu OSD, oraz wskaźniki stereo wyświetlane w TV Wiadomo, że wbudowane wyglądają ładniej i są bardziej praktyczne, ale jednak oryginalne rozwiązanie 3
Admin sherlock Opublikowano 19 Września 2018 Admin Opublikowano 19 Września 2018 Przy koncertach i tak TV jest włączony to wskaźniki na ekranie są wykorzystane. Mogłyby być trochę mniejsze.
JaKub Opublikowano 19 Września 2018 Autor Opublikowano 19 Września 2018 Te wskaźniki włącza się tylko na chwilę A używam magnetowidów nie tylko do teledysków i koncertów, ale też do filmów, a przy nich na pewno by przeszkadzały.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.