Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

W związku z tym, że stałem się właścicielem Thorensa TD 150 mk II postanowiłem poszukać w necie informacji na jego temat i możliwości poprawienia wyglądu oraz polecanych usprawnień, jest tego sporo i osoby, które postanowiły takie prace wykonać zrobiły naprawdę piękną robotę. 

Ten gramofon jak i wszystkie inne marki, jedni polecają, a inni twierdzą, że to nic nadzwyczajnego, ja postanowiłem przekonać się osobiście jak gra i nie mogę powiedzieć o nim złego słowa, dla mnie jest super, dużo zależy od tego w jakim jest stanie, czy był grzebany, jaką wkładkę zaaplikujemy i jaką mamy resztę toru.

Po przejrzeniu stron poświęconych Thorensom postanowiłem, że w najbliższym czasie i w miarę wolnego, na pewno zrobię na początek kilka uładnień mojego, zrobię nową plintę, dam nową płytę pod spód, dorobię regulowane nóżki, może pomaluję płytę pod talerzem, a co potem, zobaczę, prawdopodobnie będę miał dojście do innych ramion, chociaż to w nim zamontowane, bardzo mi się podoba, ale kolega mnie namawia do zmian ramion już z samej ciekawości. Ponoć pole do popisu jest duże, wszystko przede mną ?

Wrzucam linki z poradami i zdjęciami ludzi, których ten gramiak zafascynował. Są tam także porady o innych gramofonach.

Mam nadzieję, że zrobiłem to dobrze ?

http://www.theanalogdept.com/analog_classifieds.htm

http://www.thorens-info.de/html/tonarme.html#AS

• Răspunsuri 5
  • Creată
  • Ultimul Răspuns

Cele mai bune postere din acest subiect

• siwy

4

• sherlock

2

Cele mai bune postere din acest subiect

• Admin
Postat

Nie każdy ma konto na pintereście Zdzisław.

Please register to see more content.

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.