G.Moderator Jakub K Postat Ianuarie 18, 2020 G.Moderator Postat Ianuarie 18, 2020 Ponieważ mam już 2,5 pary Altonów 80 a tylko jedną kolumnę Mildton 80 to postanowiłem z jednego Altona zrobić Mildona. Podobieństwo zewnętrzne może zmylić, oprócz głośnika wysokotonowego modele te różnią się budową zwrotnicy. Różnice w schematach opisałem tutaj. W związku z tym nie wystarczy tylko zmienić GDWT 9/80 na GDWK 9/80, trzeba jeszcze wymienić zwrotnicę i dodać rezystory do potencjometrów. Udało mi się zakupić kompletną zwrotnicę z potencjometrami. Oczywiście potencjometry wymagały rozebrania i gruntownego czyszczenia ponieważ praktycznie w ogóle nie kontaktowały.
G.Moderator Jakub K Postat Februarie 1, 2020 Autor G.Moderator Postat Februarie 1, 2020 Kolejny etap to wymiana spalonej cewki w torze głośnika wysokotonowego. W zasadzie wymiana w obu zwrotnicach żeby parametry były jednakowe. Oryginalne cewki są nawinięte drutem 0,3mm, wstawione zostaną cewki nawinięte drutem 0,5mm o rezystancji 1ohm. Musiał tu być niezły Janusz i pewnie oprócz cewki spalił głośnik wysokotonowy bo wygląda że próbował go sam przewinąć . 1 1
Admin sherlock Postat Februarie 1, 2020 Admin Postat Februarie 1, 2020 Godzinę temu, Jakub K napisał: wymiana spalonej cewki w torze głośnika wysokotonowego Chyba ktoś ostro słuchał italo-disco z korektorem ustawionym w słynną "buźkę" 1
Postări Recomandate
Please register to see more content.