staszek66 Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 ONKYO TA-250 Będąc służbowo na złomie trafiłem takie sprzęty jak na fotce. Zacząłem od dołu "wieży" i dzisiaj ( a dokładnie wczoraj ) naprawiłem tego decka onkyo. Usterka okazała się banalna, bo slizgał się pasek na rolce silnika, który w konsekwencji nie załaczał kółka dowijania po właczeniu play i deck załaczał auto stop. Z racji tego, że chciałem go posłuchać a nie szukac paska nowego, zrobiłem mój sprawdzony trik i nawinąłem cieniutki pasek izolacji ( szer 2 mm i długości 30 mm . Normalnie lepiej sprawdza się taśma teflonowa do uszczelniania gwintów hydraulicznych , ale dzisiaj jej nie miałem ) na kółko silnika. Deck ozył od razu. Przy okazji go umyłem i słucham go sobie teraz w najlepsze. Nawet go zbytnio nie zdążyłem rozkrecić. Fotki z wnętrza poniżej. Szukając potem danych technicznych trafiłem na temat Jakuba K z Onkyo TA-6510 - identyczny wygląd i identyczny problem był . Gdyby ktoś dopisał jak plasować tego decka w hierarchii decków onkyo , to byłbym wdzięczny, bo mało o tym modelu znalazłem w necie. Jak dla mnie gra naprawdę dobrze, nie ma zbyt wielu "wodotrysków" ale te najważniejsze funkcje posiada . Jak na inwestycję 10 zł i godzinkę roboty, gra rewelacyjnie. 2 2
ke_raj Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 RI w symbolice Onkyo oznacza remote infrared - w wolnym tłumaczeniu zdalne sterowanie za pośrednictwem podczerwieni. To nie jest żaden symbol R1. Szczegółowe dane techniczne: Jeśli chcesz zobaczyć zdjęcie, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Wyróżniony komentarz ke_raj Opublikowano 10 Października 2020 Wyróżniony komentarz Opublikowano 10 Października 2020
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez ke_raj,
instrukcja serwisowa
Rekomendacja dodana przez sherlock
0 reakcji
Pokaż odpowiedź
Aby zobaczyć więcej treści proszę zarejestrować się.