staszek66 Postat Octombrie 9, 2020 Postat Octombrie 9, 2020 ONKYO TA-250 Będąc służbowo na złomie trafiłem takie sprzęty jak na fotce. Zacząłem od dołu "wieży" i dzisiaj ( a dokładnie wczoraj ) naprawiłem tego decka onkyo. Usterka okazała się banalna, bo slizgał się pasek na rolce silnika, który w konsekwencji nie załaczał kółka dowijania po właczeniu play i deck załaczał auto stop. Z racji tego, że chciałem go posłuchać a nie szukac paska nowego, zrobiłem mój sprawdzony trik i nawinąłem cieniutki pasek izolacji ( szer 2 mm i długości 30 mm . Normalnie lepiej sprawdza się taśma teflonowa do uszczelniania gwintów hydraulicznych , ale dzisiaj jej nie miałem ) na kółko silnika. Deck ozył od razu. Przy okazji go umyłem i słucham go sobie teraz w najlepsze. Nawet go zbytnio nie zdążyłem rozkrecić. Fotki z wnętrza poniżej. Szukając potem danych technicznych trafiłem na temat Jakuba K z Onkyo TA-6510 - identyczny wygląd i identyczny problem był . Gdyby ktoś dopisał jak plasować tego decka w hierarchii decków onkyo , to byłbym wdzięczny, bo mało o tym modelu znalazłem w necie. Jak dla mnie gra naprawdę dobrze, nie ma zbyt wielu "wodotrysków" ale te najważniejsze funkcje posiada . Jak na inwestycję 10 zł i godzinkę roboty, gra rewelacyjnie. 2 2
ke_raj Postat Octombrie 10, 2020 Postat Octombrie 10, 2020 RI w symbolice Onkyo oznacza remote infrared - w wolnym tłumaczeniu zdalne sterowanie za pośrednictwem podczerwieni. To nie jest żaden symbol R1. Szczegółowe dane techniczne:
Comentariu recomandat ke_raj Postat Octombrie 10, 2020 Comentariu recomandat Postat Octombrie 10, 2020
Postări Recomandate
Postat de ke_raj,
instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum