Slawek Aiwa Postat Octombrie 11, 2020 Postat Octombrie 11, 2020 Witam. Dziś przedstawię Wam mój ulubiony gramofon (wystany dużo godzin w kolejce), którym jest Fonica GS 464. Gramofon ma przegrane około 400 godzin (zużyłem fabryczną igłę MF-105), którą uważam za słabą. Obecnie z uwagi na brak igieł tzw. nieparzystych, założona jest oryginalna wkładka z iglą MF-100. Moje wrażenia: No,cóż - mogę nie być obiektywny, gdyż mam małe doświadczenia z gramofonami. Po wymianie wkładki wraz igłą ustawiłem nacisk igły na poziomie 1.70g. Cóż mogę więcej napisać? Z tego gramofonu jestem bardzo zadowolony, każdy kto go słyszał, twierdził, że gra bardzo ładnie, mało słychać trzaski z płyty, no chyba, że jest kiepsko tłoczona lub trochę zużyta. Czy niszczy płyty? Byłbym bardzo ostrożny, gdyż skoro producent podaje, że średnie życie igły to około 400-600 godzin, to jest to krótki okres żywotności, więc igła jest zrobiona z miękkiego materiału, więc skoro jest miękka to mniej niszczy sam vinyl. Sama igła MF-100 gra bardziej "cyfrowo" w porównaniu do MF-105. W zapasie mam nową igłę Thorens...więc nie jestem w stanie napisać, jaka jest po między nimi różnica. Pomimo tego, że pasują do tego gramofonu wkładki AT-91/95, mój gramofon pozostanie w stanie oryginalnym..... 2
Admin sherlock Postat Octombrie 11, 2020 Admin Postat Octombrie 11, 2020 Mam bardzo podobny model GS 473 , którego kupiłem nowego w sklepie. Notabene to był mój pierwszy zakup audio za pierwsze zarobione pieniądze 1
Postări Recomandate
Postat de ke_raj,
instrukcja użytkownika
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de ke_raj,
schemat ideowy
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Postat de sherlock,
service manual / instrukcja serwisowa
Recomandat de sherlock
0 reacții
Mergi la acest postare
Please register to see more content.
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum