Sari la conținut

Pioneer - proszę o opinię

Postări Recomandate

Postat

Dzień dobry. Mam na imię Roman.

Jestem nowym użytkownikiem tej witryny. Jeśli przekroczyłem lub złamałem regulamin w sprawie dodawania nowych tematów bardzo Was wszystkich przepraszam. Nie jest ,ani nie było to moim celem. 

Do rzeczy. Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem segmentu Pioneer. Zbierałem go około 3 lat. Pragnąłbym wspomnieć że kompletnie nie mam pojęcia o dokładniejszych parametrach technicznych poszczególnych elementów. Tak naprawdę kierowałem się wyglądem , ceną i modelem. Jeżeli był model wyższy, spełniał moje wymagania i było mnie stać to kupowałem. Po prostu tłumaczyłem sobie to że iż wyższy model tym bardziej zaawansowany. 

Przedstawię to co posiadam:

PL 445 -adapter

DT-555 - zegar

F-757 Mark ll- radio

CT-W850R- kaseciak

GR-777- korektor

PD-M750- CD

SR-60- procesor echa

A- 450R wzmacniacz

Myślę o zmianie wzmacniacza na A757. 

Kolumny to Altus 140 po kompletnej renowacji przed kupnem. Kupiłem u znajomego, audiofila tak naprawdę . Ale absolutnie nie prosiłem go o pomoc w wyborze segmentów. Podobały mi się, a może troche nostalgia mnie poniosła.

Teraz pytanie pierwsze: czy można w jakikolwiek sposób połączyć w jednej pętli GR i SR ?

Pytanie drugie i dla mnie najważniejsze.

Zapewne wielu z Was posiada "sprzęt" do odtwarzania muzyki nie dla tego że się podoba ( jak ja) ,  ale dla tego że  posiadacie potężną wiedzę na ich temat. 

Niestety jakiś czas temu nawiedził mnie kolega, znajomy, który podobno zna się na tego rodzaju segmentach ( teraz żałuję że się przed nim pochwaliłem). Po krótkim czasie zapadł wyrok. W związku z tym iż on posiada Technics ( ale nie widziałem, odechciało mi się po wyroku) , powiedział że " takiego gówna to jeszcze nie widziałem" . ?????

Przepraszam Panie i Panowie ale nie wiem co o tym myśleć. Faktycznie nie znam się na tym od strony technicznej ale aż tak? Wydawało mi się że marka Pioneer nie jest taka zła, oczywiście są lepsze , ale żeby aż tak słaba? 

To jeden z powodów, dla  których się zarejestrowałem. Spytać Was o opinię tego co posiadam. Tylko tacy fachowcy jak są tutaj, potrafią mi pomóc . 

Czy te całe 3 lata zbierania było bezowocne? 

Proszę o opinię.

Miłego czasu

Pozdrawiam Roman

IMG_20240226_171903.jpg

• +1 1
  • G.Moderator
Postat

Tu masz info co do połączenia elementów.  Jest OK tylko ten rewerb nie wiem bardzo co chcesz osiągnąć. Inni będą się krzywić już za używanie korektora.

https://www.hifi-archiv.info/Pioneer/SR60/

pioneerSR60-07.jpg pioneerSR60-09.jpg pioneerSR60-03.jpg

Wzmacniacz powinien brzmieć lepiej niż mniejszy brat. A na pewno będzie miał więcej przycisków.

Postat

Dziękuję za odpowiedź. Dobre pytanie, 'co chce osiągnąć?". Nie wiem bo wiedza mi nie pozwala określić. Tak jak pisałem," podoba mi się" . Zacznę jednak zgłębiać wiedzę żeby na durnia wśród Was nie wyjść. Coś mi się zdaje że już wyszedłem.???. Bardzo i to bardzo dziękuję za jakiekolwiek zainteresowanie. Pozdrawiam Roman Czuchta. 

Please register to see more content.

• Creează nouă...

Informații Importante

By using this site, you agree to our Termeni de Utilizare Ghidări Politică Intimitate.